A katalánok karácsonyi söre
Idáig csak a kiváltságosoknak adatott meg, hogy Spanyolország piacvezető sörfőzdéjének különleges ünnepi sörével koccintsanak. Most már odakerülhet a karácsonyfa alá.
Idáig csak a kiváltságosoknak adatott meg, hogy Spanyolország piacvezető sörfőzdéjének különleges ünnepi sörével koccintsanak. Most már odakerülhet a karácsonyfa alá.
„Ha a világ legjobb sonkája egy legendás séf kezébe kerül, akkor csakis valami elképesztő történhet”- ezzel a szlogennel indult el egy új netes alkalmazás, amely angol nyelven is elérhető.
Hogy a terített asztalnál éppen most mivel lazítanak a történelmi győzelmet arató spanyol focisták, azt legfeljebb csak elképzelni tudjuk. De hogy mi fért bele a bajnokcsapat étrendjébe, milyen, tápanyagban gazdag mediterrán diétát követtek Iniestáék, hogy a döntő mérkőzéseken ne a hascsikarással legyenek elfoglalva, az kiderül cikkünkből.
Felettébb mutatós és könnyed, mediterrán ízeket varázsol az ünnepi asztalra az átlátszó üvegkelyhekben szervírozott előétel. A kreativitásukról híres ibériai konyhaművészek receptjeiből ajánlunk néhányat a karácsonykor is különleges kulináris meglepetésekre készülőknek.
Az amerikaiak már a spájzban vannak – mondhatnák stílszerűen a spanyolok, pontosabban a büszke katalánok. Innen pedig már csak egy lépés a világ egyik legjobb éttermének, az El Bullinak a konyhája.
Aki valamennyire érdeklődik a nagy világkonyha iránt, annak nem újdonság, hogy a The World’s 50 Best Restaurants – a...
Az 1996-1997-ben született kézirat különleges darab, az egyetlen dokumentum, amelyben a világ egyik legjobb...
Még hogy minden spanyolok betevő tapasa csak a borokhoz passzolna. A tabudöntögetésben élenjáró katalán csodaszakács most azért lépett szövetségre a sörösökkel is, hogy bebizonyítsa, tapas minden jó italhoz jár. Sőt, mindenhol, mert ha az űrbe nem is lövi ki, de világkörüli útra indítja falatkáit.
Pár hónap múlva szakácsok tartanak katedrafoglalót a híres amerikai egyetemen. Az új kurzus: Konyha és tudomány.
A Schilling-házaspár csak egy chiringuitót, kis éttermi kiülő helyet akart a rosasi öbölbe. Jobb híján, kedvenc kutyáikról nevezték el.
A spanyol gasztronómia két fejedelme magas kitüntetésben részesült. Ez alkalomból fogadta őket a Zarzuela palotában I. János Károly király.
Méltó fogadtatásban részesült Ferran Adriá, a katalán szakácskirály a minap az osztrák fővárosban, ahol kiemelkedő elismerést kapott.
Már nemcsak a világ legjobb éttermét, az El Bullit vezeti a spanyol-katalán konyhaművészet mestere, Ferran Adriá: jelentős gasztronómiai elismerést vehetett át március 26-án New York Cityben.