Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Ferran Adriá

Ballai Vince hvg360

Fenntarthatóbb lehet-e a fine dining? Ki diktálja a trendet az államilag támogatott dán Noma után?

Átalakul, vagy ha úgy tetszik bezár a világ legjobb éttermeinek egyike, az egyszerűséget és frissességet középpontba helyező északi konyhát világtrenddé formáló Noma. A fejlemény felizzította a fine dining fenntarthatóságával kapcsolatos vitákat, akár a gazdasági, akár az emberi vonalat nézzük, de felmerül az is: melyik irányzat lehet a mérvadó a csúcsgasztronómiában a skandináv módi után, amely a korábbi molekuláris irányból a természetközeliség felé irányította a trendet.

Tóth Sándor Kult

Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?

A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.

T.S. Gasztro

Konyhamesék a világ legjobb séfjétől

A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban.

T.S. Gasztro

A Felkelő Nap séfje

Az unokaöccse már azt hiszi, hogy a sushi spanyol étel. S hogy ki az a nagybácsi, aki megtévesztette? Nem más, mint a világszerte ismert séf, a katalán származására oly büszke Ferran Adriá, akit a napokban tüntetett ki Akihito japán császár a Felkelő Nap érdemrenddel.

F.B. Gasztro

Ferran Adrià - a legenda visszatért

Valóságos luxus gasztronómiai rituálé zajlott le a közelmúltban Barcelonában. Négy év szünet után először főzött újra a katalán nagymester, Ferran Adria és az El Bulli csapata a Dom Pérignon 2005-ös évjáratának bemutatása alkalmából.

-t- Gasztro

A katalánok karácsonyi söre

Idáig csak a kiváltságosoknak adatott meg, hogy Spanyolország piacvezető sörfőzdéjének különleges ünnepi sörével koccintsanak. Most már odakerülhet a karácsonyfa alá.

Neubauer Judit Gasztro

Sonka mobiltelefonon - Ferran Adriá újra munkában

„Ha a világ legjobb sonkája egy legendás séf kezébe kerül, akkor csakis valami elképesztő történhet”- ezzel a szlogennel indult el egy új netes alkalmazás, amely angol nyelven is elérhető.

Tóth Sándor Gasztro

Itt a világ legjobb étterme - és megint spanyol

A Roca-testvérek, mint egy népmese három fívére, együtt nyerték el a brit Restaurant magazin kitüntetését. A cukrász, séf és sommelier hármas a katalán-spanyol El Celler de Can Roca éttermet vitték világsikerre.

T.S. Gasztro

23 ezer euró egy vacsoráért

A világ egyik legnevesebb aukciós háza, a Sotheby’s által szervezett árverés 14,1 millió hongkongi dollárt, mintegy 1,5 millió eurós (kb. 453 millió forint) bevételt hozott a világ legismertebb séfje által létrehozott El Bulli Alapítvány számlájára.

Tóth Sándor Gasztro

Gasztromanga: képregény zabálók orgiája

Az élőlények feltrancsírozása most tilos volt, leszámítva a szusiszeletelést. Két világhírű séf és más főzőzsenik randevúja a vágóasztalnál, azaz: ínycsiklandó Manga Szalon Barcelonában.

Tóth Sándor Gasztro

A jakuzák már a konyhában vannak

Kit érdekel már, hogy ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit, amikor Kiotóban vadásszák a japán séfeket. Pisztoly dörren, vér fröcsög, a jakuzák a konyhában elitmenüre céloznak. A vacsorát jegyre adják.

Tóth Sándor Gasztro

Mit evett Fabregas és Casillas az Eb-n?

Hogy a terített asztalnál éppen most mivel lazítanak a történelmi győzelmet arató spanyol focisták, azt legfeljebb csak elképzelni tudjuk. De hogy mi fért bele a bajnokcsapat étrendjébe, milyen, tápanyagban gazdag mediterrán diétát követtek Iniestáék, hogy a döntő mérkőzéseken ne a hascsikarással legyenek elfoglalva, az kiderül cikkünkből.

I. N. Gasztro

Több tízezer forint egy szelet húsért: az ember, aki szembemegy a válsággal

A világ legjobb sonkája is kapható a budai bevásárlóközpontban nemrég megnyílt húsboltban, ahol kisebb vagyont is el lehet költeni például prémium steakekre. Kíváncsiak lettünk, ki az, aki a válság szelével szembe megy, hogyan s miért csinálja. A fő kérdésre a választ, hogy van-e, s mekkora kereslet a világszínvonalú árakon mért világszínvonalú termékekre, majd a vásárlók adják meg. Interjú Konrády Zoltánnal.

Tóth Sándor Gasztro

A legjobb karácsonyi előételek – recept

Felettébb mutatós és könnyed, mediterrán ízeket varázsol az ünnepi asztalra az átlátszó üvegkelyhekben szervírozott előétel. A kreativitásukról híres ibériai konyhaművészek receptjeiből ajánlunk néhányat a karácsonykor is különleges kulináris meglepetésekre készülőknek.

1 2 3
Ilyen is van: olcsóbb lett az új MacBook Air, amiben már az M4-es szuperchip dolgozik

Ilyen is van: olcsóbb lett az új MacBook Air, amiben már az M4-es szuperchip dolgozik

Rémhírterjesztés miatt emeltek vádat egy debreceni orvos ellen

Rémhírterjesztés miatt emeltek vádat egy debreceni orvos ellen

„Trehány munka”: így akadt ki A Gyűrűk Ura szerzője a gépírónőjére

„Trehány munka”: így akadt ki A Gyűrűk Ura szerzője a gépírónőjére

Botrányos alkotás: három kismalacot akart halálra éheztetni egy művész

Botrányos alkotás: három kismalacot akart halálra éheztetni egy művész

Reuters: Titokban tárgyal a Trump-kormányzat a Hamásszal amerikai túszok elengedéséről

Reuters: Titokban tárgyal a Trump-kormányzat a Hamásszal amerikai túszok elengedéséről

Kevesebb munkahelyi baleset volt Magyarországon, de többen haltak bele

Kevesebb munkahelyi baleset volt Magyarországon, de többen haltak bele

Hamarosan kiderülhet, mennyit fizetett ki Elon Musk cégeinek az EU az elmúlt években

Hamarosan kiderülhet, mennyit fizetett ki Elon Musk cégeinek az EU az elmúlt években

Beidézték a gödi tiszásokat a jegyző elé a város nevének használata miatt

Beidézték a gödi tiszásokat a jegyző elé a város nevének használata miatt

Orbán Balázs megmagyarázta, mire gondolt Orbán Viktor, amikor Ukrajna nevű területről beszélt

Orbán Balázs megmagyarázta, mire gondolt Orbán Viktor, amikor Ukrajna nevű területről beszélt

A címlapról ajánljuk